E-book

10 beroepen die jij remote kunt doen

Nieuwsbrief*

Ontvang het E-book direct in je inbox

Wil jij een jaartje (of twee😉) naar het buitenland, maar vind je het lastig om op jouw droombestemming een baan te vinden? Word lokatie-onafhankelijk ondernemer en neem je werk gewoon lekker mee!

Manoek

“De cursus heeft me zeker inzicht gegeven in het gebruik van bepaalde producten. Ook de links naar de belastingdienst vond ik erg handig. Er is namelijk zo veel info online, ook bij de belastingdienst. Als je dat allemaal moet lezen ben je een jaar bezig. Stephanie gaf goed sturen er aan.

Het meest waardevolle vond ik toch wel alle tips over software die je gebruikt! Ik vond de cursus makkelijk om door te lopen, ik vond de gifjes ook erg leuk! Ook het stukje over schijnzelfstandigheid vond ik erg interessant en gewoon praktische tips over beleggen en pensioen. Daarnaast benoemde Stephanie natuurlijk het praktische gedeelte in Spanje over rekening open e.d., belangrijk onderdeel, ik vond het goed uitgelegd. Al met al vond ik het een mooie cursus.”

Saskia - KONOS administratieve en facilitaire dienstverlening

“Heldere, hap klare teksten en filmpjes. De cursus is overzichtelijk opgesteld.”

Voor wie is dit E-book bedoeld?

Dit E-book is bedoeld voor mensen die lokatie-onafhankelijk willen werken. Met remote werk kun je aan de slag waar je maar wilt: thuis in Nederland of misschien wel in het zonnige Spanje!

Ik was eigenlijk gewoon op zoek naar een baan in loondienst

Dat kan natuurlijk. En misschien vind je wel een hele leuke baan! Maar mijn ervaring is dat veel mensen die bijvoorbeeld een jaartje naar Spanje gaan om de taal te leren terecht komen in callcenters of in de horeca, terwijl ze eigenlijk liever in een andere branche zouden werken.

Een tekort aan werkgelegenheid op de bestemming of het onvoldoende beheersen van de taal spelen hier vaak een rol in.

Is ondernemen niet heel ingewikkeld, risicovol, etc?

Ondernemen wordt vaak enger voorgesteld dan dat het daadwerkelijk is.

Natuurlijk is er een risico. Maar ook je baan in loondienst kun je kwijtraken. Het idee dat je heel veel riskeert door ondernemer te worden, komt vooral uit de tijd dat je een stevig startkapitaal moest investeren om je onderneming op te zetten.

Een freelance tekstschrijver en een hotelier zijn allebei ondernemer, maar de hotelier moet een grote investering doen om te starten, terwijl de tekstschrijver met een simpele laptop en een KvK inschrijving (75 EUR) al aan de slag kan.

Waar moet ik beginnen?

Het E-book helpt je om te kiezen wat je gaat doen. Hoe je daarna verder moet, hangt af van het beroep en de bestemming die je kiest. 

Zelf werk ik als Technisch VA vanuit Spanje. Dat vind ik zo leuk, dat ik er een cursus over heb gemaakt!

Ook aan de slag als VA vanuit Spanje? Kijk even op deze pagina voor meer informatie. 

Wat moet ik allemaal regelen?

Je zult wat dingen moeten regelen voordat je echt aan de slag kunt, zoals bijvoorbeeld:

  • Je KvK registratie
  • Een zakelijke bankrekening openen
  • Een klein bedrag als buffer opzij zetten
  • Je aanbod en prijs bepalen

 Als je helder hebt wat je precies moet doen en hoe, dan hoeft hier niet al teveel tijd in te zitten. 

Hulp nodig? In de cursus VA worden in Spanje help ik mensen om als VA te starten vanuit Spanje.

Wie zit er achter VA worden in Spanje?

Ik ben Stephanie, aangenaam! Ik werk als Technisch VA en ben het grootste deel van het jaar in Spanje te vinden.

Ik wist op jonge leeftijd al dat ik niet in Nederland wilde blijven. Wat begon met een “tussenjaar” na de middelbare school is uiteindelijk een hele reeks reizen en emigraties geworden.

Ik heb o.a. gewoond in Griekenland, Canada, Australië en zit momenteel in Spanje. Het probleem van mijn reislust was dat ik in ieder land opnieuw onderaan de carrièreladder moest beginnen. Ik kwam vrijwel altijd in de horeca of een callcenter terecht. Slecht betaald, onregelmatige uren en avond- en weekenddiensten.

Wat mij opviel was dat mijn collega’s vaak intelligente, vaardige en hoogopgeleide mensen waren die genoeg namen met een baan die ze niet leuk vonden en waar totaal geen uitdaging in zat. “Er is nou eenmaal niks beters hier” riepen ze allemaal.

Ik besloot los te breken uit dit patroon en zelf iets beters te creëren. Dat bevalt al een aantal jaren heel erg goed en ik vond het tijd om mijn aanpak met anderen te delen!

Ontvang het E-book direct in je inbox

Nieuwsbrief*
Lise-Marie Spinnewijn
Lise-Marie Spinnewijn
2023-11-23
Leuke cursus van Stephanie. Ze leert je dingen bij vanuit haar eigen ervaring en geeft heel veel tips en tricks. Ze zegt waar het op staat en hoe je ertussenuit kan springen om klanten te vinden. Bedankt!
Jennifer Gomperts
Jennifer Gomperts
2023-11-01
Stephanie weet waar ze het over heeft en helpt je je gedachten te ordenen.Ze helpt je snel onderweg naar hetgeen je wilt. Ik heb er veel aan gehad en kan Stephanie echt aanbevelen als je verder wilt.
Nathalie van Ravensberg
Nathalie van Ravensberg
2023-09-22
Ik volg de cursus VA van Stephanie. De cursus is goed gestructureerd, duidelijk en biedt de belangrijkste informatie hoe je je bedrijf kunt opzetten en wat er bij komt kijken. Het fijnste vind ik daarnaast dat Stephanie ook haar eigen ervaringen en inzichten deelt! En tot slot is ze erg vriendelijk en nuchter. Ze denkt met je mee en is behulpzaam bij het beantwoorden van je vragen en geven van advies!
Stefanie Groeneveld
Stefanie Groeneveld
2023-09-22
Stephanie heeft mij ontzettend fijn geholpen met het bouwen van mijn website. Het is precies geworden hoe ik voor ogen had! Heel knap hoe ze dat heeft gedaan. Ook daarna is ze altijd heel snel beschikbaar en bereid te helpen waar het nodig is. Top service! Betrouwbaar, persoonlijk en heel toegankelijk. Heel erg bedankt!
Yvonne Berg
Yvonne Berg
2023-07-24
Ik heb de erg fijne minicursus van Stephanie gevolgd. De filmpjes zijn kort en duidelijk, waardoor je gefocust blijft. De opdrachten zijn ook makkelijk uit te voeren en nemen niet veel tijd in. Ik vond het erg waardevol om de training te volgen en ga nog met mijn LinkedIn aan de slag.
Adrienne van den Bos
Adrienne van den Bos
2023-06-10
Stephanie is super om mee te samen te werken. Fijn als persoon, secuur in haar werk, flexibel en denkt graag mee. Stephanie pakt dingen snel op en ik waardeer haar positieve uitstraling en energie enorm. Erg dankbaar dat ze op mijn pad is gekomen.
R Timmer
R Timmer
2023-06-08
Ik heb veel gehad aan de cursus VA worden in Spanje. Veel info maar vooral veel praktische bruikbare zaken als betalingssystemen, marketing, klanten binnen halen, je doelgroep bepalen enz. Sephanie heeft ook elke maand een Q&A sessie live en daarin beantwoordt ze super uitgebreid je vragen. Echt met stappenplan en al! Ze is ook super vriendelijk en deskundig, aanrader!
Ramona Brouwer
Ramona Brouwer
2023-04-26
Aanbevolen! Zonder de informatie en toegankelijkheid van Stephanie had ik niet gauw de stap durven maken om van start te gaan als VA.
natasja vdbrink
natasja vdbrink
2023-04-14
De cursus VA worden in spanje is een hele fijne introductiecursus die bijzonder goed behandelt wat je kunt verwachten als VA met de ambitie vanuit Spanje te gaan werken. De cursus zit boordevol met golden nuggets en praktische tips, maar ook persoonlijke ervaringen die Stephanie deelt waar je eigenlijk altijd wel wat uit haalt. Indirect beantwoordt zij daarmee vragen die je hebt of geeft zij inzicht in een situatie waar jij nog niet eerder over nagedacht hebt. De cursus heeft video's als tekstmodules. Normaliter hou ik niet zo van mindset modules, omdat zij vaak hetzelfde zijn en geen praktische tips bevatten waar je daadwerkelijk wat aan hebt. Dat is bij Steph wel anders! Elke beer op de weg wordt aangesproken en vervolgens gerustgesteld door super-praktische oplossingen, tips, en een plan van aanpak. Hierdoor krijg je nieuwe inzichten, meer rust, en zelfvertrouwen. Heel fijn!
Kelly Bakels-Kanters
Kelly Bakels-Kanters
2023-04-05
Stephanie is echt een topper in haar vak. Ze heeft daarnaast een super handige cursus gemaakt hoe je zelfstandig ondernemer word en heerlijk naar de Spaanse zon vertrekt. Kan niks anders zeggen dat ze top werk levert!

Cursus

Het E-book is al een kleine stap in de goede richting. Ben jij van plan om te starten als ondernemer, of ben je net gestart, maar loop je vast? In de uitgebreide cursus VA worden in Spanje gaan we samen aan de slag!

Het is een hele praktische cursus waar je direct mee aan de slag kunt. Er zitten ontzettend veel handige tips in die het proces een stuk makkelijker en leuker voor je zullen maken.
Het is vooral veel tekst (en dus geen film). Je moet er dus van houden om te lezen. Ik vond het zelf heel prettig en overzichtelijk op deze manier.

Dorian

Het heeft alles wat meer voor me opengegooid. Ik denk meer in mogelijkheden nu. Het technische stuk rondom systemen maakte me wel een beetje zweterig, maar dat komt later wel. Het is wel interessant, en het zijn zaken waar je eigenlijk niet bij stil staat. Heel handig om dit stukje informatie mee te krijgen.

Kim

Heb je een vraag?
Stuur een bericht!

Algemene voorwaardenPrivacy | KvK: 81126271 | stephanie@vawordeninspanje.nl